Vienna Insurance Group зміцнює свої позиції в Польщі

Vienna Insurance Group (VIG) купує 100% польської страхової компанії Gothaer Towarzystwo Ubezpieczen (Gothaer TU). Договір купівлі-продажу на придбання цього дочірнього підприємства німецької компанії Gothaer Finanzholding AG підписаний 6 червня 2018 року.

Польська страхова дочірня компанія Gothaer Group знаходиться в Варшаві працює в сегменті non-life страхування, і в основному будує бізнес через посередників і агентів. Gothaer TU має шість філій та велику агентську мережу. У 2017 році Компанія сформувала солідний преміальний об'єм в розмірі близько 150 млн євро. Gothaer TU обслуговує більш 632 000 клієнтів і управляє близько 2 млн страхових полісів. В даний час в Компанії 530 співробітників.

«Покупка Gothaer TU надає нам великий портфель клієнтів у важливому для нас сегменті non-life страхування. Крім того, у Компанії велика агентська мережа. Ми також розширюємо присутність на ринку в Польщі. Ми займаємо 4-е місце в загальному сегменті ринку і сегменті non-life. Купівля Gotaer TU збільшує нашу частку ринку в сегменті non-life з 6,2% до 7,8%. Що є значним кроком на шляху до досягнення в Польщі частки ринку не менше 10,0% в середньостроковій перспективі», – пояснив Франц Фукс, член Правління Vienna Insurance Group, відповідальний за Польщу.

На польському страховому ринку VIG представлена чотирма компаніями і трьома різними брендами. Компанії VIG – Compensa Life, Compensa Non-Life, InterRisk і страхова компанія Vienna Life. У 2017 році, премії Групи, зібрані в Польщі, виросли приблизно до 887,0 млн євро. Також, значно збільшився прибуток до оподаткування до 35,5 млн євро, а комбінований коефіцієнт був відмінним 93,9%.

З оигіналом Прес-релізу ви можете ознайомитися за наступним посиланням: https://www.vig.com/fileadmin/web/Public_Relations/News/Presseaussendunge/2018/14_Acquisition_Gothaer_Poland_en.pdf

Vienna Insurance Groupпровідна страхова Група Австрії, а також Центральної та Східної Європи. 50 компаній у 25 країнах створюють Групу з давньою історією, міцними брендами і тісними відносинами з клієнтами. Успіх VIG базується на більш ніж 190-річному досвіді в страховому бізнесі. Нараховуючи понад 25000 співробітників, Vienna Insurance Group є безумовним лідером на ключових ринках. Компанія займає відмінну позицію, для використання довгострокових можливостей зростання запропонованих Центральною та Східною Європою. Що робить Vienna Insurance Group кращою рейтинговою компанією за провідним індексом ATX на Віденській фондовій біржі.